medical art bursa

Mikro Sinüsektomi Ameliyatı İzle

mikro-sinusektomi-ameliyati

Mikro sinüsektomi ameliyatı hastalığın asıl sebebi olan kıl yumağının (pilonidal sinüs) çıkarılabilecek en küçük cilt kesisinden giriş delikleriyle birlikte çıkarılması işlamidir. Ameliyatın temel mantığı hasta en az iş gücü kaybı, en az ağrı ve en az tekrar ile tedavi etmektir. Yaralanma çok daha küçük olduğu için bu avantajlara ek olarak daha az iz kalmaktadır. Mikro Sinüsektomi  ameliyatından kanama riski çok daha azdır, ameliyat sonrası iltihap çok seyrek görülür. Mikro sinüsektomi yöntemini ayrıntılı bir şekilde incelemeden hangi yöntemle ameliyat olacağınıza karar vermemelisiniz. Aşağıdaki videoda yöntemin uygulanışını göreceksiniz.

Mikro Sinüsektomi Video
Op. Dr. Atilla KAYA’nın anlatımı ve uygulaması ile aşağıdaki videoda üstünlüklerini göreceksiniz.

8 Yorum Var

  1. finalleri yaklaşmış endişeli öğrenci

    micro sinüsektomi yöntemi her hasta için uygunmudur yöntem seçimi hastaya mı bırakılmakta yoksa belirleyici faktör hastalığın derecesimidir

    Op.Dr.Seher ŞİRİN
    Medical Art Bakırköy Şb./Genel Cerrahi uzmanı
    Mümkün olduğunca ilerlemiş olsa bile 2 yada 3 ayrı küçük kesi ile kıl yumağını çıkarabiliyoruz. Fakat bazen uygun olmayabiliyor.Hastaya yöntemlerin iyi yada kötü yönlerini anlattıktan sonra yöntem seçimini hasta belirler. Çünkü her tür müdahalede hastanın onayı alınmadan işlem yapılmaz.
    Geçmiş olsun

    Reply
  2. endıselı

    hocam kuyruk sokumumda ıkı haftadır agrı var bı bakıyım dedım ıgne ucu kadar delık var kıl donmesımıdır hocam yoksa baska bı hastalık olabılırmı
    Op.dr.Atilla Kaya
    büyük olasılıkla kıl dönmesidir.fakat normalde ağrı olmaz.kıl dönmesi apsesi gelişiyor olabilir.muayene olun apse varsa tedavisini yaptırın.apse iyileşip doku toparladıktan sonra kıl dönmenizi tedavi ettirmelisiniz.tedavi olmadan önce mikrosinusektomi yöntemini araştırmalısınız

    Reply
  3. marjinal1

    hocam bende de kıl dönmesi sorunu cıktı amelıyat olmam gerekiyor ama yakın çevremden bi kişi soğanı haşlayıp oraya koyup bi müddet böyle yaparsam geçeceğini söyledi o da tv de bir sağlık programından öğrenmiş. sizce ne kadar doğrudur??
    Op.Dr Atilla KAYA
    kıl dönmesinde oluşan sinusun mutlaka cerrahi olarak çıkarılması gerekir,yoksa hastalığın tedavisinden bahsedilemez.söyledğiniz türde uygulamalar kıl dönmesinde apseye neden olup başınıza daha çok iş açabilir.tedavi için mikrosinusektomi yöntemini araştırmanızı öneririm

    Reply
  4. ozlen yilmaz

    hocam ben 25 yasinda bir bayanim.uzun zamandir kuyruk sokumumda nohut kadar sislik vardi ama cok fazla ilgilenmiyordum dun agri oldu oturdukca baktim sislimj kaybolmus delik olmus igne ucu kadar eger kil donmesi ise ameliyat gerekirse benim 3 yas ve 3 aylik 2 kizim var emziriyorum ameliyattan sonra 15 n y uzustu yatmak gerekiyor ve iyilesme sureci 4 ayi buluyormus bebegm emiyor ne yapmam gerekiyor ertelersem bisey olurmu.agrim var oturdukca şislik akinti yok.tesekkur ederim
    Op.Dr.Atilla KAYA
    klasik yöntemlerle ameliyat olursanız uzun sürer.ama microsinusectomi yöntemi ile tedavinizi yaptırırsanız hemen işinize ,çocuklarınızın bakımına dönebilirsiniz.hiç bir şeye ara verip istirahat etmenize gerek yok.kliniğimizde muayene ücretsiz gelin değerlendirelim,tedavinizi microsinusectomi ile yapabiliriz

    Reply
  5. gkn

    hocam bu yeni amelıyat yontemıyle ılgılı nasıl randevu alıyoruz
    Op.Dr.Atilla KAYA
    medicalart.com.tr den siz en yakın şubemizden randevu alabilirsiniz.

    Reply
  6. Çaresiz:(

    hocam ıyı gunler yaklaşık 3 senedir kıl donmem war ama ılk zamanlarkı gıbı apse yok ıltahap ta sızce hangı amelıyatı olmam lazım ?
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    ww w.nizamkurtdere.com da kıl dönmesi ameliyatları hakkında geniş bilgiler var okuyup size en uygun olanını yaptırabilirsiniz.

    Reply
  7. karakıl

    2 senedir kıl dönmem var 2 sene önce apseyi aldırdım ama ameliyet olmadım . şu anda mikro sinüsektomi yöntemiyle tedavi olabilir miyim ?
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Çok yayılmamışsa olabilirsin.

    Reply
  8. alijimi

    hocam iş kaybı istemediğim için bu ameliyat yöntemine ne kadar güvene bilirim ve iş kaybı yaşamak istemiyorum
    Op.Dr.Atilla KAYA
    diğer ameliyatlara güvendiğiniz kadar

    Reply

Sorun Cevaplayalım

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.