Kıl Dönmesi Tedavi Merkezi

Kıl dönmesi hastalığı makat hastalıkları arasında ciddi anlamda yer tuttuğunu devamlı olarak vurgulamaktayız. Erken teşhis ve tedavinin ciddi anlamda yararları ve hastalarımız açısından hayati önem taşıdığından çeşitli yazılarımızla değinmiştik. Peki kıl dönmesi tedavisi gecikmesi yada tedavi edilmes ne olur sorusuna Op. Dr. Atilla KAYA hazırladığı makale ile sorunun cevabını veriyor.

Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse

Pilonidal sinüs yani Türkçe adıyla kıl dönmesi apse,ağrı ve iltihap gibi yeni bir sorun eklenmedikçe hastada ciddi şikayet yapmaz bu sebeple hastalar genellikle tedavilerini ertelerler. Bu erteleme hastalığın zamanla ilerlemesine ve tedavisinin daha zor yapılmasına sebep olabilir.

Kıl Dönmesi Yalanları
Sıkça söylenen “ kıl dönmesi tedavi edilmezse omur iliğe sarılarak felce sebep olur,barsaklara dolaşarak öldürücü olur,kıl uzayarak beyne ve kalbe gider “ gibi bilgiler tamamen gerçek dışıdır ve bunların hiçbiri gelişmez. Ancak bunların olmayacağı tedavinin ertelenmesine sebep olmamalıdır.

Tedavide Gecikme Olursa
Kıl dönmesi hastalığında tedavinin yapılmaması zamanla bölgede apse olmasına ve bu apsenin giderek daha sık ortaya çıkmasına sebep olur. Her apse oluşumunda hasarlı doku artar ve yeni çıkış delikleri ortaya çıkabilir ve kıl dönmesi olan alan genişleyebilir. Diğer taraftan tedavi edilmedikçe kılların olduğu doku içine yeni kıllar gireceğinden sinüs büyüyebilir ve yeni giriş delikleri oluşabilir.

Kıl Dönmesi İlerleme
Giriş deliklerinin sayısının artması ve apselere bağlı yeni akıntı deliklerinin oluşması ameliyatta çıkarılması gereken doku miktarının artmasına doğal olarak ameliyatın büyümesine sebep olur.

Kıl Dönmesi Tedavi
Bütün bu bilgiler ışığında kıl dönmesi tesbit edildiği dönemde tedavi edilmeli ve uzun süre ertelenmemelidir.
Klasik ameliyatlarda hastaların 12-15 gün yüzüstü istirahat etmesi gerekirken micro sinüsektomi ameliyatında hasta işlem bittikten 10 dakika sonra işine dönebildiği için işgücü kaybı korkusuyla ameliyatı ertelemek gerekmemektedir.

Oluşan her kıl dönmesi apsesi hastalığın biraz daha ilerlemesine sebep olabilir.

   Paylaş

197 Responses “Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse”

  1. bay Diyorki:

    Mrb yaklask 3 yildir kil donmesi var bende ilk baslarda sisik oldu hastaneye gttm bosalttm simdi yine agiriyor ustune oturamyrm yaklsk 4 gundur oyle hastaneye gitmesem iyilesirmi kendiliginden.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kıl dönmesinde oluşan kıl kesesi çıkarılmadığı sürece iyileşme olmaz.apse olayı sürekli tekrar eder.hastalığınız giderek ilerler.yeni giriş delikleri açılır.tedavisi giderek zorlaşır.bu nedenle tedavinizi ertemeleyin.microsinusectomi yöntemini araştırın.makat hastalıkları uzmanlarının çalıştığı proktoloji kliniklerinde tedavinizi yaptırmanızı öneririm

  2. veysel Diyorki:

    Merhaba hocam yaklaşk 4 yildr kıl dönmesi var bende ilk baslarda sisik olustu hastaneye gittim doktor hortum koydu ihtihabı bittikten sonra tekrar gel dedi gitmedim ihmal ettim ve simdide birazck sismis agryr ne yapmam gerekiyor hocam.simdiden tesekkurler.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    yeniden apse olmuştur, boşalttırın ve 2 ay sonra gelin ameliyatınızı yapalım, ertelemenize gerek yok işiize ara vermenize gerek kalmayacak yöntemle yapabilir

  3. Frht Diyorki:

    Hocam yaklaşık 8 ay önce ameliyat oldum sorun yoktu şu güne kadar ve 3 veya 5 gün önce tekrar iltihap akıntısı olmuş. Tekrar kıl dönmesi olabilir mi ? Ayrıca bundan önceki ameliyatım yaklaşık yarım saat sürdü aynı gün hastaneden çıktım ama 15 güne yakın evde dinlendim işimi yapamadım. Dolayısıyla tekrar olmak istemiyorum. Ne yapmam gerekir.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    klasik yöntemlerle ameliyat olmuşsunuz ve şu an hastalığınız tekrar etmiş görünüyor.microsinusectomi yöntemini araştırın ve tedavinizi proktolji yani makat hastalıkları konusunda uzmanlaşmış bir genel cerraha yaptırın

  4. hasta Diyorki:

    Bnde de kil donmesi var iltahap olmus amrliyati ertelersem cok kotu olur muyum
    Op.Dr.Atilla KAYA
    iltihaptan 1,5-2 ay sonra doku toparlayınca ameliyat yapılır.işinize ve sosyal hayatınıza ara vermenize gerek kalmayan narkoz gerektirmeyen microsinusectomi yöntemini araştırmadan ameliyat olmayın

  5. mert Diyorki:

    Merhaba hocam bana kıl dönmesi teşhisi kondu ancak ben 2 ay sonra ameliyat olabilirim peki ilerleme olurmu şuan fazla ağrı yok sadece üzerine çok bastırınca biraz ağrı oluo ve çok acaip kan çıkıyo iltihaplanma olmuş hemen ameliyat olayımmı olmam gerekiosa oluyum sağlık herzaman ön plandadır çüni şimdidien teşekkürler
    Op.Dr.Atilla KAYA
    iltihaptan 1,5-2 ay sonra ameliyat öneriyoruz.cünkü dokunun toparlaması gerkiyor.ameliyat olmadan öncede narkoz ve yatak istirahati gerektirmeyen microsinusectomiyi araştırmadan ameliyata karar vermeyin

  6. Ahmet Diyorki:

    Hocam ameliyat olacağım salı gunu kıl donmesinden işimden gereği sabahtan akşama kadar sandelyede oturuyorum ameliyattan sonra kaç gun sonra duzgunce otura bilirim kıl dönmesi kuyruk sokumunda başlamış şimdiden teşekkür ederim hocam.
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Yapılacak ameliyata göre değişir,bizim yaptığımız microsinüsektomide 1-2 gün,klasik ameliyatlarda 15-20 gün.

  7. EsEs 1965 Diyorki:

    S.A koltuk altı kısmında sıvılce gıbı cıktı ıcınden ufak bı kıl cıkardık bu durumda gecme olasılıgı veya gene olma sansı varmı eyw.
    Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
    batıktır.bir süre kıllarınızı kökünden çekmezseniz tekrarlamaz

  8. emremugla Diyorki:

    Hocam 3yildir kil donmesi var ama suan kucuk bi noktaya donustu ameliyat olmalimiyim askerim bu arada cok sulaniyor catal bolgesinde kalcamin
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ameliyat ertelenebilir.acil bir durum değil.fakat ilerlemesinede izin vermemek lazım.ameliyat olmadan microsinusectomi yöntemini araştırmanızı öneririm

  9. hasta Diyorki:

    Mbr hocam benim 4 sene önce kıl donmesi nden ameliyat oldum ama suan akıntı var arada ağrım oluyo ne yapmam lazım saygilarimla
    Op.Dr.Atilla KAYA
    anlattıklarınıza bakılırsa kıl dönmeniz tekrarlamış.klasik yöntemlere göre çok daha başarılı işinize ve sosyal hayatınıza hemen dönebileceğiniz microsinusectomi yöntemini ameliyat olmadan araştırın ve ona göre karar verin

  10. hocam Diyorki:

    hocam bende 3 yıldır kıl donmesi var ve sırf uyutmadıkları için ameliyat olmuyorum bunun bi cozumu varmı bide mikro sinüsektomi
    bi zararı filan varmı bide 3 yılda nekadar ilerlemiş olabılır bu yontemden yararlana bilirmiyim.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    daha fazla beklemeyinki hastalık ilerlemesin.microsinusectomi kıl dönmesinde uygulanan klasik yöntemlere göre çok daha başarılı ve kısa sürede uygulanabilen,işinize ,sosyal hayatınıza tedaviden hemen sonra dönebileceğiniz bir yöntem.gelirseniz tedavinizi yapabiliriz

  11. muhammed Diyorki:

    Hocam dikisler alinirken cok agriyomu
    Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
    pek ağrımaz

  12. muhammed Diyorki:

    Hocam ben kil donmesinden amaliyt oldum 15gun once yarin dikislerimi aldircam okula gidemiyom nezaman oturabilirim dikisleri aldiktan sonra simdiden saolun hocam
    Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
    yönteme göre değişir.çağdaş yöntemlerde aynı gün oturabiliyorsunuz.size hangi yöntemle ameliyat yapıldığını bilmediğim için birşey söyleyemeyeceğim.doktorunuza sorun

  13. kıllıadam Diyorki:

    hocam merhabalar,yanlış hatırlamıyosam 9 sene önce ilk bende iltihap oluştu ve geçti ta ki 6 ay öncesine kadar,şimdi akıntı war ve arada ağrı yapıyor sizce çok ilerlemiş midir?askerdeyim şu an ve 2 ay sonra ameliyat olmayı düşünüyorum,uzun ve uğraştırıcı mı olur ameliyatım acaba ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    klasik ameliyatlar uzun ve uğraştırıcı olur hatta 15 gün yüzüstü yatmanız gerekebilir.ama microsinusectomi yöntemi ile ameliyat olursanız aynı gün işinize ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz

  14. 09 Diyorki:

    hocam merhaba. benim cuma gecesi başlayan kuyruk sokumu şişkinligi pazartesi patladı pazartesi cerrah iki ilaç verdi ve şişkinligin patlaması rahatlattı.şuan pansuman oluyorum ilaç kullanıp.cuma kontrole gidecem sizce ameliyattan önce pansuman şart mı ? AMELİYAT OLUR MUYUM : acilde ki arkadaşlar olmazsın dedi :: TEŞEKKÜRLER
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Kıl dönmeniz abse yapıp açılmış,abse kurumadan ameliyat olmaz.www.nizamkurtdere.com dan ameliyat yöntemleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri okuyabilirsin.

  15. baris Diyorki:

    hocam mrba yaklasik uc yildr kil donmesi var bnde ve son iki aydr cok azitti sag bel tarafmd cok kotu agriyor bise batiyormus gibi sizce hemn ameliyat olmalimiyim bir ay sonra ameliyat olsam sknti olur mu? simdiden tesekkurler.
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Kıl dönmesi zamanla büyür,ameliyatı geciktirmemek daha iyi ancak bel ağrısı ona bağlı olmayabilir.

  16. Anonim Diyorki:

    Hocam kıl dönmesi var bende 2 aydır askerligim 2 ay kalmış akıntı var bazende kanama eğilirken ağrım fazla yok ameliyat olmasam 2 ay daha bir sorun çıkar mi ne yapmam lazım
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    İltihaplanma dışında ciddi bir sorun olmaz.

  17. korkulu Diyorki:

    Hocam arka tarafta iki tane delik var doktora gittik kıl dönmesi dedi intihap yapmış dedi iki tane antibiotik verdi ve sonr ameliyat dedi ama ben ameliyat olmak istemiyorum. Olmassam ne olur ? Olmayarakta zorluk çemeden yaşabilirmiyim ?
    Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS
    mikro sinüsektomi ameliyatında korkacak bir şey yok 10 dakikada işinize dönebiliyorsunuz,ameliyat olmazsanız giderek ilerler

  18. Ersun Yanal Diyorki:

    Hocam 2 aydır sıkıntısını çektiğim kıl dönmesini doktor tarafından muayene olduktan sonra onaylattım.Bildiğiniz üzere ameliyat olmam ve en az 10 gün istirahat gerektiği söylendi.Öğrenci olduğumdan Ocak ayına ertelemek zorunda kaldım.Yani yaklaşık 4-5 ay olmuş olacak.Ameliyatı Ocakta olursam çok mu geç kalmış olurum? Teşekkürler…
    Op.Dr.Atilla KAYA
    ocağa kadar bekleyebilirsiniz ama işlemden 10 dakika sonra okulunuza dönebileceğiniz mikro sinüsektomi yöntemi var o yöntemle ameliyat olun

  19. ameliyat oldum kil donmesi kapandi ama beyaz bisey cikti acaba ne olabilir Diyorki:

    ameliyat oldum kil donmesi kapandi ama beyaz bisey cikti acaba ne olabilir
    Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
    kullanılan dikiş malzemesi olabilir

  20. haydar Diyorki:

    hocam 3 senedir kıl dnmesi oldum erteledım fakat ıcınden kıl cıkardık ılk etapta ilk zamanlar şişlikler oluyordu ondan sonra hıc sısmedı bazen ağrı oluyor ve hocam siyah küçük bir daire var içi boşluk gibi hafif kenarda ette şişme var mikro sinüsektomi olabilirmiyim. bu ameliyatın yan etkılerı oluyor mu ?cvp bekliyorum 2 hafta sonra madical art bakırkoy gtcem inŞALLAH
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Çok büyümemişse olabilirsin,büyümüşse ona göre bir yöntem uygulanır.Ciddi bir yan etkisi yok.

Uzmanımıza Soru Sor

gajah

Kıl Dönmesi Kategorisi: Kıl Dönmesi