Kıl Dönmesi Tedavi Merkezi

Kıl dönmesi hastalığı makat hastalıkları arasında ciddi anlamda yer tuttuğunu devamlı olarak vurgulamaktayız. Erken teşhis ve tedavinin ciddi anlamda yararları ve hastalarımız açısından hayati önem taşıdığından çeşitli yazılarımızla değinmiştik. Peki kıl dönmesi tedavisi gecikmesi yada tedavi edilmes ne olur sorusuna Op. Dr. Atilla KAYA hazırladığı makale ile sorunun cevabını veriyor.

Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse

Pilonidal sinüs yani Türkçe adıyla kıl dönmesi apse,ağrı ve iltihap gibi yeni bir sorun eklenmedikçe hastada ciddi şikayet yapmaz bu sebeple hastalar genellikle tedavilerini ertelerler. Bu erteleme hastalığın zamanla ilerlemesine ve tedavisinin daha zor yapılmasına sebep olabilir.

Kıl Dönmesi Yalanları
Sıkça söylenen “ kıl dönmesi tedavi edilmezse omur iliğe sarılarak felce sebep olur,barsaklara dolaşarak öldürücü olur,kıl uzayarak beyne ve kalbe gider “ gibi bilgiler tamamen gerçek dışıdır ve bunların hiçbiri gelişmez. Ancak bunların olmayacağı tedavinin ertelenmesine sebep olmamalıdır.

Tedavide Gecikme Olursa
Kıl dönmesi hastalığında tedavinin yapılmaması zamanla bölgede apse olmasına ve bu apsenin giderek daha sık ortaya çıkmasına sebep olur. Her apse oluşumunda hasarlı doku artar ve yeni çıkış delikleri ortaya çıkabilir ve kıl dönmesi olan alan genişleyebilir. Diğer taraftan tedavi edilmedikçe kılların olduğu doku içine yeni kıllar gireceğinden sinüs büyüyebilir ve yeni giriş delikleri oluşabilir.

Kıl Dönmesi İlerleme
Giriş deliklerinin sayısının artması ve apselere bağlı yeni akıntı deliklerinin oluşması ameliyatta çıkarılması gereken doku miktarının artmasına doğal olarak ameliyatın büyümesine sebep olur.

Kıl Dönmesi Tedavi
Bütün bu bilgiler ışığında kıl dönmesi tesbit edildiği dönemde tedavi edilmeli ve uzun süre ertelenmemelidir.
Klasik ameliyatlarda hastaların 12-15 gün yüzüstü istirahat etmesi gerekirken micro sinüsektomi ameliyatında hasta işlem bittikten 10 dakika sonra işine dönebildiği için işgücü kaybı korkusuyla ameliyatı ertelemek gerekmemektedir.

Oluşan her kıl dönmesi apsesi hastalığın biraz daha ilerlemesine sebep olabilir.

   Paylaş

216 Responses “Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse”

  1. bay Diyorki:

    Hocam merhaba, acaba kıl dönmesi popoda olur mu? sağ lobumda bir şişkinlik var. ne iki lob arasında ne iki lob arasına çok uzak. kuyruk sokumuna ise 4 parmak uzakta.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    olabilir.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirir,microsinusectomi yöntemi ile tedavi edebiliriz,işinize,okulunuza sosyal hayatınıza ara vermenize gerek kalmadan

  2. madur Diyorki:

    Merhaba bnde yaklaşık 4 yıldır kıl dönmesi var Bi ara annem çıkan kılı çekti ce büyük Bi kök çıktı ondan sonra ağrılarım kalmadı fakat bir kaç gündür bölge çevresinde şiddetli ağrım oluyor sol bacağımı hareket ettirmekte bile zorlandığım oluyor acaba kıl dönmesiyle bir alakası olabilir mi?
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Kıl dönmesi kendiliğinden geçmez cerrahi müdahale gerekir,abseleşirse şiddetli ağrı yapabilir,ancak bacak ağrısına neden olmaz.

  3. Anonim Diyorki:

    Hocam bende kil donmesi var cok cidiymis hemen ameliyatolmam lazimmis 15 tatilimde olmam gerek ayaga kalkabilirmiyim 10 gunde
    Op.Dr.Atilla KAYA
    tedavini microsinusectomi yöntemi ile yaptırırsan hemen kalkabilirsin ayağa.hiç paniğe gerek yok

  4. CengiZ Diyorki:

    Merhaba hocam kıl Dönmesi bağırsaklara Zarar verirmi yaklaşık 5 yıla yakın büyük tuvaletim de çok zorlanıyorum intihap kan devamlı geliyor bir çok tedaviden geçtim endeakopi kolonskopi girdim 2 kere ama sonuç hep temiz çıkıyor en son muayene olduğum cerah kıl Dönmesi olduğunu söyledi cevabını merakla bekliyorum hocam saygılar.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    şimdi barsaktaki sorun farklıdır,kıl dönmesi farklı bir hastalık.irritable barsak sendromu olabilir.ayrıca kıl dönmenizde olabilir.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirir tedavinizi yapabiliriz

  5. Ayşenur Diyorki:

    ya şimdi benim kıl dönme ameliyatını 15 tatili girdiğinde olucam fakat ailem diyoki yaz tatilinde ol eğer kalkamazsan derslerinden geri kalırsın ben sekizinci sınıfım. Yaz tatilinde olmamda bi sorun varmı ve 15 tatili içerisinde ayağa kalkabilirmiyim
    Op.Dr.Atilla KAYA
    yapılan ameliyat tekniğine göre çok değişir.klasik yöntemlerle ameliyat olursan iyileşmen uzun sürer ,oturamazsın okula gidemezsin.microsinusectomi ile tedavi olursan ameliyattan çıkıp okuluna gidebilirsin

  6. resd Diyorki:

    Mereba ben 13 yasindayim ameliyattan korkuyorumm bunun baska bir cozumu varmi cunku yasimda kucuk ameliyat olsam bir sorun olurmu lutfen yardim edin
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Hastalığınız kıl dönmesi ise ameliyat gerekli,olmazsanız hastalığınız ilerler ve tedavisi zorlaşır.

  7. real1 Diyorki:

    Hocam penis bolgesinde basinin tam altinda cikma olasiligi varmi
    Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
    yok

  8. fatmakarabina6161@gmail.com Diyorki:

    Ya benim kuyruk sokumuna yakın bi sis var ve ağrı yapıyo kil donmesi olabilir mi acaba
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kıl dönmesi olabilir.kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz muayenenizi yapar microsinusectomi yöntemi ile iş,okul ve sosyal hayatınıza ara vermenize gerek kalmadan microsinusectomi yöntemi ile tedavinizi gerçekleştirebiliriz

  9. hocam merhaba ben5 kez kıl donmesıamelıyatı oldum ve hala yara acık akıntı vr her yontem denendı olmadı ne yapmam gerek tesekkurler Diyorki:

    hocam cevabınızı beklıyorum
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz değerlendirir ve sizin için ne yapabileceğimizi daha net söyleriz

  10. halilo Diyorki:

    6 yıldır var hocam var iğne korkusundan ameliyat olamıyorum ne yapmam lazım….
    Op.Dr.Atilla KAYA
    korkunun ecele faydası yok.:) bende korkuyorum ama gerektiğinde yaptırıyorum.hastalığınız daha fazla ilerleyip komplike hale gelmeden bence tedavi olmalısınız.kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz muayenenizi yapar arkasında microsinusectomi yöntemi ile tedaviniz gerçekleştirebiliriz.

  11. geverli Diyorki:

    Hocam merhaba. İki hafta önce kuyruk sokumunda apse oluştu. 2 gün sonra gecti. Doktora gittigimde kıl dönmesi oldugunu söyledi. Küçük bişey dedi. Bu ameliyatla alınır ana simdilik gerek yok gibi baştan savma biseyler dedi. Acaba beklemelimiyim yoksa ameliyat olmalimiyim. Su an kaşıntı oluyo ara ara ama apse yok. Tesekkurler
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Kıl dönmesi zamanla büyüdüğünden geciktirilmesi doğru değil,büyüyünce ameliyat yarası da daha büyük oluyor.www.nizamkurtdere.com dan ameliyat yöntemleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

  12. beratozcan Diyorki:

    Hocam bana bir ay önce teşhis konuldu. Ben de universite ogrencisi oldugumdan dolayi finallerim sonrasında olmak istedim. Ocak otuzuna kadar sınavlarım var herhangibi sorun olur mu hastalık açısından ?
    Op.Dr.Atilla KAYA
    tek sorun apse gelişebilir başka bir sorun olmaz o bölgenin temizliğine dikkat etmelisin

  13. yasemin Diyorki:

    2 yıl önce ameliyat oldum. Son 2-3 aydır sürekli değil ama egildigimde yada otururken ameliyat bölgesinde ağrı hissediyorum. Şişlik yada akıntı yok. Bu ağrı normal mi yoksa kıl dönmesi tekrarlıyor olabilir mi.. teşekkürler
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    O bölgeyi zedelemiş olabilirsiniz veya tekrarlama başlangıcı olabilir.

  14. haydar Diyorki:

    selam hocam yaklaşık 3 hafta önce kıl dönmesinden ameliyat oldum şuan iyiyim ama geçenlerde maeliyat yerinde kaşınma oldu ufak ufak kaşırken elime kıl geldi kıl içeriden geliodu bende çektim kılı yaklaşık 20 25 cm uzunluktaydıacaba yeniden mi tekrarlıo yoksa kılın dışarı çıkması normalmi hocam ayrıntılı bi şekilde bilgi verirseniz sevinirim
    Op. Dr. Ali Rıza Şahap BARLAS
    bu kadar kısa sürede kıl çıkması normal değil.bu tam temizlenemediğini gösterir.kliniğimizde muayene ücretsiz gelirseniz değerlendiri daha net bilgi verebiliriz

  15. ihsan Diyorki:

    hocam mrb uzun zamandır kıl dönmesi rahatsızlığım var bugün devlet hastanesine muayeneye gittim.doktor çok ilerlediğini devlet hastanesinde olmamam ihtisas hastanelerine gitmemi önerdi.özellerde çok para harcamam gerketiğini söyledi ve uzun sürel, tedavi diye beni korkuttu acıkcası doku cok zarar görmüş dedi.sizin sitenizi inceledim fiyatlar konusu uygun görünüyor sgklı oldugum için 840 tl sabit mi
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    İlerlemiş hastalar hastanede farklı yötemle ameliyat ediliyor ve maliyeti değişiyor.

  16. selma Diyorki:

    hocam merhaba bende 15 seneönce kuyruk sokumumda yumurta büyüklüğünde şişlik oldu annem doktora götürdüğünde gençlik utangaçlığından gösteremedim en son da 5 yıl önce intihap akıntısı olmuştu o zamanda doğum yapmıştım bebeğimde 3 günlüktü erteledim şimdi ağrı veya akıntı yok iyileşmiş olabilirmi amaliyat beni çok korkutuyor yardımcı olabilirmisiniz .
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kıl dönmesi kesesi çıkarılmadığı sürece vardır.ara ara apse yapar iyileşir ama kesecik orada var olduğu sürece hastalığınız giderek ilerler.hazır apsesiz dönemdeyken tedavinizi yaptırın.microsinusectomi yöntemini araştırmadan tedaviye karar vermeyin

  17. kneekaan Diyorki:

    merhaba hocam bana 1.5 – 2 yıl once kıl donmesi teshisi kondu su an devamlı iltiphap yapıyor cok fazla iltihap olursa bazen tuvalate oturduğumda kanama yapıyor.Ameliyat olmadım daha askere gitmeme 2 sene var 2 sene daha bekletebilirmiyim bunu bi zararı olurmu bana ?
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Bekledikçe büyür,ameliyatı zorlaşır.

  18. emrtrkr Diyorki:

    hocam mrb ben 2 kez kıl dönmesinden ameliyat oldum.2.ameliyattan sonra da akıntı devam etti.3 senedir böyle devam ediyor.ameliyat olduğum yerin hemen altında biraz şişlik var iltihap ordan geliyor diye tahmin ediyorum.bazende kaşıntı oluyor.üşüttüğüm zaman ağrı oluyor.3. kez ameliyat olmak istemiyorum şimdiden teşekkür ederim
    Op.Dr.Atilla KAYA
    haklısınız iki kez ameliyat olduktan sonra bunları söylemekte.ama hastalığınız nüks ettiyse kıl dönmesinin başka bir tedavi şekli yok.içerdeki oluşan keseciğin mutlaka çıkarılması gerekir.kliniğimizde muayene ücretsiz.gelirseniz narkoz, pansuman,yatak istirahati gerektirmeyen microsinusectomi yöntemi ile uygunsa tedavinizi gerçekleştirebiliriz.

  19. Caner Diyorki:

    2014 ağustos 24 gibi belirtisini gösterdi 5 ay geçti görüneli , 2 delik var kuyruk sokumunun hemen altında fakat hastaneye karşı bir fobim var.Bingölde yaşıyorum ve düzgün yapamazlar diye korkuyorum. sizce hastalık ne kadar ilerlemiştir ? 5 ay kadar bir süre geçti
    Op.Dr.Atilla KAYA
    muayene ve tedavinizi kliniğimizde yapabiliriz microsinusectomi yöntemi ile.şehir dışı ve yurtdışından pek çok hastanın tedavisini gerçekleştirip aynı gün memleketine geri dönmesini sağlanabiliyor.uyguladığımız yöntem narkoz ve hastanede yatmayı gerektirmiyor. info@medicalart.com.tr adresine resim gönderirseniz değerlendirir size microsinusectomi yönteminin uygun olup olmadığı konusunda bilgilendirebilirim

  20. bay Diyorki:

    Mrb yaklask 3 yildir kil donmesi var bende ilk baslarda sisik oldu hastaneye gttm bosalttm simdi yine agiriyor ustune oturamyrm yaklsk 4 gundur oyle hastaneye gitmesem iyilesirmi kendiliginden.
    Op.Dr.Atilla KAYA
    kıl dönmesinde oluşan kıl kesesi çıkarılmadığı sürece iyileşme olmaz.apse olayı sürekli tekrar eder.hastalığınız giderek ilerler.yeni giriş delikleri açılır.tedavisi giderek zorlaşır.bu nedenle tedavinizi ertemeleyin.microsinusectomi yöntemini araştırın.makat hastalıkları uzmanlarının çalıştığı proktoloji kliniklerinde tedavinizi yaptırmanızı öneririm

Uzmanımıza Soru Sor

penyu

Kıl Dönmesi Kategorisi: Kıl Dönmesi