online randevu tedavi ücretleri

Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse

Kıl dönmesi hastalığı makat hastalıkları arasında ciddi anlamda yer tuttuğunu devamlı olarak vurgulamaktayız. Erken teşhis ve tedavinin ciddi anlamda yararları ve hastalarımız açısından hayati önem taşıdığından çeşitli yazılarımızla değinmiştik. Peki kıl dönmesi tedavisi gecikmesi yada tedavi edilmes ne olur sorusuna Op. Dr. Atilla KAYA hazırladığı makale ile sorunun cevabını veriyor.

kil-donmesi-tedavi-edilmezse

Kıl Dönmesi Tedavi Edilmezse

Pilonidal sinüs yani Türkçe adıyla kıl dönmesi apse,ağrı ve iltihap gibi yeni bir sorun eklenmedikçe hastada ciddi şikayet yapmaz bu sebeple hastalar genellikle tedavilerini ertelerler. Bu erteleme hastalığın zamanla ilerlemesine ve tedavisinin daha zor yapılmasına sebep olabilir.

Kıl Dönmesi Yalanları
Sıkça söylenen “ kıl dönmesi tedavi edilmezse omur iliğe sarılarak felce sebep olur,barsaklara dolaşarak öldürücü olur,kıl uzayarak beyne ve kalbe gider “ gibi bilgiler tamamen gerçek dışıdır ve bunların hiçbiri gelişmez. Ancak bunların olmayacağı tedavinin ertelenmesine sebep olmamalıdır.

Tedavide Gecikme Olursa
Kıl dönmesi hastalığında tedavinin yapılmaması zamanla bölgede apse olmasına ve bu apsenin giderek daha sık ortaya çıkmasına sebep olur. Her apse oluşumunda hasarlı doku artar ve yeni çıkış delikleri ortaya çıkabilir ve kıl dönmesi olan alan genişleyebilir. Diğer taraftan tedavi edilmedikçe kılların olduğu doku içine yeni kıllar gireceğinden sinüs büyüyebilir ve yeni giriş delikleri oluşabilir.

Kıl Dönmesi İlerleme
Giriş deliklerinin sayısının artması ve apselere bağlı yeni akıntı deliklerinin oluşması ameliyatta çıkarılması gereken doku miktarının artmasına doğal olarak ameliyatın büyümesine sebep olur.

Kıl Dönmesi Tedavi
Bütün bu bilgiler ışığında kıl dönmesi tesbit edildiği dönemde tedavi edilmeli ve uzun süre ertelenmemelidir.
Klasik ameliyatlarda hastaların 12-15 gün yüzüstü istirahat etmesi gerekirken micro sinüsektomi ameliyatında hasta işlem bittikten 10 dakika sonra işine dönebildiği için işgücü kaybı korkusuyla ameliyatı ertelemek gerekmemektedir.

Oluşan her kıl dönmesi apsesi hastalığın biraz daha ilerlemesine sebep olabilir.

913 Soru ve Cevap Var

Doktora Soru Sor
  1. Nur

    Esselamu aleykum hocam. Ben de kil dönmesi var. 7 ay önce fark ettim ve apse oldu çok kötü şekild e. 3 hafta gibi süreç sonunda apse tüm bitti. 7 aydır da apse olmadi bir daha. Ama bel kısmımda 2 buçuk aydır aşırı bir ağrı var. Eğilemiyorum. Acaba ikisinin alakası var mi? Bir defa akseden sonra hiç apse olmadi. Micro sinusektomi ile şansım var mi hala yoksa diğer yöntemle mi olur? Diğer yöntem ile olur ise ben okuyorum yatma gibi bir şansım yok. Ve iz kalmasından çok korkuyorum. Derin iz kaliyo diyorlar. Yardımcı olur iseniz sevinirim.

    1. Doktorunuz

      kliniklerimizde kıl dönmesi muayenesi ücretsiz,size en yakın kliniğimize gelirseniz durumunuzu muayene ile değerlendirip uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile normal yaşamınıza ara vermeden tedavinizi yapabiliriz.bekletmeyin,tekrar apse oluşabilir,apse hastalığın daha hızlı ilerlemesine ve mikrosinusektomi şansını kaybetmenize neden olabilir.
      OP.Dr.Atilla Kaya

  2. Eren

    Hocam ameliyat olalı 3 ay oldu yara tamamen kapandı artık kılları almıyorum birşey olurmu ve havuza girebilir miyim

    1. Doktorunuz

      bölge temizliğine dikkat etmelisiniz.nüks açısından önemli.havuza girebilirsiniz

  3. dilek

    Merhabalar hocam ben yıllar önce kıl dönmesi ameliyatı oldum son bir kaç gündür kuyruk sonukumumds ağrılar hissetmeye başladım tekrar nüksetmiş olabilir mi

    1. Doktorunuz

      kıllı bir yapınız varsa nüks etmiş olabilir.kıl dönmesinde pek ağrı olmaz ama kıl dönmesine bağlı apse oluşursa bu ağrıya neden olur.kliniklerimizde kıl dönmesi muayenesi ücretsiz gelirseniz durumunuzu değerlendirip uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi eğer apse varsa öncelikle apse tedavisini yapabiliriz.kıl dönmesinde nüksü önlemede en önemli faktör sırt bölgesi kıllarının yok edilmesidir.genel hijyeninize çok dikkat etmeli,günlük duş almalı ve günlük çamaşır değiştirmelisiniz.mümkünse tüm sırt bölgesi kıllarına laser epilasyon yaptırmalısınız
      Op.Dr.Atilla Kaya

  4. Sefa yalçın

    Merhabalar hocam ben bundan 3 hafta önce klasik ameliyat oldum. 13.gün dikişlerim alındı. Öğrenciyim çalışmam gerekiyor ve bi işe başlayıp başlamamak konusunda kararsızım çalışmam durumunda nüks edermi herhangi bi sıkıntı olurmu yanıtlarınız müteşekkir olurum saygılar…

    1. Doktorunuz

      doktorunuza kontrole gidip önerilerini alın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kıl Dönmesi © 2017